Krit predstavlja omiljenu destinaciju hedonista i radoznalih avanturista, kao mesto bogato istorijom i impresivnim pejzažima, autentične kulture i bogate kuhinje. Ukoliko ste u potrazi za idealnim spojem zelenila prirode, plaža sa belim peskom i prelepom tirkiznom vodom, Krit je idealno mesto za vaš odmor.

Elafonissi plaža

Elafonissi plaža

Skrivena sela, slikoviti gradovi bogati kulturom i istorijom, sa dosta pristupačnih mesta za provod po želji, u kombinaciji sa prijatnom klimom i bogatim izborom plaža čine Krit jednim od najpoželjnijih destinacija. Bilo da se odlučite za aktivni odmor ili želite opušteno da ga provedete na plaži ovo je jedna od destinacija koji morate posetiti. Obzirom da je Krit najveće ostrvo Grčke, i jedno od najvećih ostrva na Mediteranu, na raspolaganju su vam više od 600 plaža, a među njima i neke od najlepših na Mediteranu.

Heraklion, Retimo i Hanja su gradovi koji svojom arhitekturom i uskim uličicama starih venecijanskih gradova privlače pažnju ne samo starijih već i mlađih putnika zaljubljenih u atmosferu koja nalikuje italijanskim primorskim gradovima. U ovoj oblasti se nalaze i mnogobrojni hoteli, od manjih lokalnih gradskih do hotelskih kompleksa sa bazenima i raznim dečjim atrakcijama.

Grad Chania

Grad Chania

Za one koji su ljubitelji provoda idelna mesta mogu biti Hersonis i Malja, koji se nalaze u Heraklion regiji, na oko 20km od glavnog grada. Ovi gradovi zadovoljiće ljubitelje i dnevnog i noćnog provoda svojim bogatim žurkama.